پوستتان خشک و حساس است و از سرد شدن هوا دل خوشی ندارید؟ خب به شما حق میدهم. چون که خشک و بیآب شدن پوست در پاییز واقعا آزاردهنده است. خب شاید نتوانیم جلوی سرد شدن هوا و آمدن پاییز را بگیریم، اما قطعا میتوانیم کاری کنیم که حال پوست خشکمان در پاییز بهتر باشد. پس برای اینکه روش مراقبت از پوست خشک در پاییز را یاد بگیرید، از این صفحه تکان نخورده و همراه ما بمانید.
چرا پوست خشک در پاییز به مراقبتهای ویژهای دارد؟
در فصل تابستان، هوا رطوبت بیشتری دارد و رسیدگی به پوست آسانتر است. اما در فصل پاییز، رطوبت موجود در هوا کمتر شده و به دلیل وزش بادهای تند، هوا خشکتر میشود. از طرفی دیگر، سیستمهای گرمایشی هم روشن میشوند و همین باعث خشکی دو چندان هوا خواهد شد. همچنین از آنجایی که در فصل پاییز و زمستان گرفتن دوش آب گرم خیلی بیشتر میشود، چربی و رطوبت پوست خیلی راحتتر از بین میرود.
روزهای پاییزی مرطوب و گرم بوده و شبهای پاییزی خشک و خنک هستند. در نتیجه تمام این صحبتها، متوجه شدیم که پوست خشک در پاییز حساستر شده و به مراقبتهای مخصوصی نیاز دارد.
مراقبت از پوست خشک در پاییز
پوستتان را با شوینده مخصوص پوست خشک بشویید
اولین قدم یک روتین مناسب، شست و شوی صحیح پوست است. صابون برای شستن پوست خشک اصلا انتخاب مناسبی نیست. چونکه تمام چربیهای ضروری آن را از بین میبرد و باعث تحریک پوست میشود. علاوه بر این، باعث میشود که کمی بعد از شستن صورت در پوستتان احساس کشیدگی کنید. پس باید شویندهای را تهیه کنید که با پوست خشکتان سازگاری داشته باشد. برای پیدا کردن چنین شویندهای خوب است که به مقالات "ویژگیهای شوینده مناسب پوست خشک" سری بزنید. بهترین حالت استفاده از شوینده این است که روزی دوبار، یعنی یکبار صبحها و یکبار شبها از آن استفاده کنید. اما برای پوستهای خشک، یکبار شست و شو در روز کافی است.
بیخیال استفاده از آبرسان نشوید
نکته مهمی که باید بدانید، این است که آبرسان و مرطوب کننده مثل هم نیستند. چونکه وظیفه آبرسان تامین رطوبت مورد نیاز پوست و وظیفه مرطوب کننده حفاظت از رطوبت درون پوست است. پس باید بعد شستن صورت و قبل استفاده از مرطوب کننده، از آبرسانی که ترجیحا حاوی عصاره آلوئهورا، کلاژن یا الاستین باشد استفاده کنید. ماسکهای آبرسان آماده یا خانگی هم برای آبرسانی صورت مناسب هستند.
پوستتان را در زمان طلایی مرطوب کنید
با شروع پاییز چربیهای طبیعی پوست کمتر تولید میشوند و به همین دلیل، اهمیت استفاده از مرطوب کننده بسیار بیشتر میشود. بهترین کار این است که مرطوب کنندهای را تهیه کنید که بر پایه روغن بوده و نسبت به مرطوب کننده تابستانتان غلظت بیشتری داشته باشد. از طرفی دیگر، باید مرطوب کننده را زمانی استفاده کنید که پوستتان مرطوب باشد (بعد از حمام و بعد شستن صورت). چون با اینکار رطوبت در پوستتان حبس شده و پوست هیدراته باقی میماند. بهتر است که مرطوب کننده روزی دوبار استفاده شده و حاوی سرامید باشد. توجه کنید که مرطوب کننده حتما باید با توجه به نوع پوستتان، یعنی پوست خشک تهیه شود.
آرایش و آلودگیهای پوستتان را با میسلار واتر پاک کنید
برای اینکه پوستتان را بدون خشک شدن از آرایش و آلودگیها پاک کنید، به جای شیر پاک کن و... از میسلار واتر استفاده کنید. چرا که میسلار واترها علاوه بر جذب کثیفی، به خاطر داشتن گلیسیرین و سورفاکتانتهای ملایم خاصیت مرطوب کنندگی هم دارند. علاوه بر این، فاقد الکل بوده و نیازی به شست و شو هم ندارند. پس باعث خشکی بیشتر پوست خشک نمیشوند و میتوان با خیالی راحت از آنها استفاده کرد.
از پوست دور چشم و لبهایتان با جان و دل محافظت کنید
اگر لحظهای پوست دور چشمتان را لمس کنید، متوجه خواهید شد که چقد لطیف و حساس است. چون که در بافت پوست دور چشم غدد چربی بسیار کمی وجود دارد و همین باعث شده که این ناحیه در معرض ایجاد چین و چروک قرار بگیرد. لبها هم همین وضعیت را دارند و اگر به خوبی مراقبت نشوند، در معرض خشکی، ترک و پوسته پوسته شدن قرار خواهند گرفت. پس باید لبهایتان را روزی چند بار با کرم مرطوب کننده لب یا بالم لب خوب مرطوب کنید. برای چشمهایتان هم متناسب با سن و مشکلات پوست دور چشمتان (مثل سیاهی، پف، چین و چروک، خشکی و...) کرم یا سرم دور چشم مناسبی را تهیه کرده و روزی دوبار یا حداقل یکبار شبها قبل خواب از آن استفاده کنید.
ضدآفتاب طیف گسترده بزنید:
قبل از هر چیزی باید بدانید که نور آفتاب دارای دو اشعه مضر UVA (عامل ایجاد چین و چروک، پیر پوستی و سرطان پوست) و UVB (آفتاب سوختگی) است. ضد آفتاب طیف گسترده از پوست شما در برابر هر دوی این اشعهها مراقبت میکند. همچنین ضدآفتاب طیف گسترده شما باید Spf بالاتر از 30 باشد و آن را ۲٠ دقیقه قبل خروج از منزل به پوست بزنید.
ضدآفتاب باید هر ۲ ساعت یکبار و در صورت تعریق یا شنا تمدید شود.
از عینک آفتابی غافل نشوید
اشعه UV خورشید علاوه بر پوست صورت، پوست حساس چشمهایتان را هم مورد هدف قرار میگیرد. پس نباید با تمام شدن فصل تابستان، با عینک آفتابیتان هم خداحافظی کنید. بهتر است که عینک شما فریم بزرگی داشته باشد تا بتواند پوست اطراف چشمتان را به خوبی پوشش دهد.
به قلب دومتان بیشتر اهمیت بدهید
قرار است که پاهای شما حدود ۶ ماه در جورابهای ضخیم، چکمه و کفشهای بسته زندانی شوند و حسابی مستعد آسیب خواهند شد. پس باید بعد هر بار خارج شدن پا از کفش، پاهایتان را خوب بشویید و آنها را با سنگ پا، کوکتل پدیکور یا... مدام لایه برداری کنید. سپس به کمک وازلین، روغن بچه یا کرم ترک پا آنها را خوب چرب و مرطوب کنید تا از ترک خوردگی و خشکی دور بمانند.
از دستهایتان به کمک مرطوب کننده و روغن کوتیکول مراقبت کنید
دستهای ما هر روز با شویندهها و سطوح مختلفی در تماس هستند و از آنجایی که پوشش خاصی ندارند، بیشتر در معرض خشکی قرار میگیرند. پس لازم است که یک مرطوب کننده مخصوص دست تهیه کرده و حداقل روزی دوبار دستهایتان را با آن مرطوب کنید. از طرفی دیگر، کوتیکولهای ناخن هم در فصل پاییز حسابی خشک و پوسته پوسته میشوند. (به پوست شفاف اطراف ناخن کوتیکول گفته میشود). به همین خاطر ممکن است مرطوب کننده نتواند از پس خشکی این قسمت بر بیآید. پس بهتر است که پوست اطراف ناخنتان را به صورت مرتب با روغن کوتیکول ماساژ داده و مرطوب کنید.
چند نکته طلایی دیگر که باید بدانید
• آب داغ باعث از بین رفتن چربیهای طبیعی و مورد نیاز پوست میشود. پس در زمان دوش گرفتن فقط از آب ولرم استفاده کنید.
• برای تامین آب مورد نیاز بدن، حداقل روزی ۸ لیوان آب بنوشید و سبزیجات و میوههای آبدار بیشتری را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
• قبل شستن ظرف، لباس یا... حتما دستکش بپوشید و در هنگام بیرون رفتن از منزل هم از دستکشهای نخی یا پارچهای استفاده کنید.
• هر چند وقت یکبار صورتتان را بخور دهید.
• از سرمهای مغذی پوستی مثل سرم ویتامین C استفاده کنید.
• مدت زمان دوش گرفتن و حمامهایتان نباید بیشتر از ۱٠ الی ۱۵ دقیقه طول بکشد.
• تاریخ انقضاء محصولات آرایشی و بهداشتی خود را چک کرده و محصولاتی که فاسد شدهاند را دور بریزید.
• حولههای زبر و قدیمی خود را دور بریزید و یک حوله نرم مثل حوله میکروفایبر تهیه کنید. همچنین نباید حوله را روی صورت بکشید. پس فقط آن را روی صورت بیاندازید و با وارد کردن فشار ملایم، آبهای اضافی پوست را جذب حوله کنید.
• برای اینکه رطوبت هوای منزلتان به خوبی تامین شود، یک دستگاه رطوبت ساز تهیه کرده و آن را در قسمت مناسبی از منزل قرار دهید.
• برای جلوگیری از کم شدن آب بدن و خشکی پوست، از مواد غذایی حاوی ویتامین E و C استفاده کنید.
• پوست بدنتان را با لوسیون بدن تغذیه و رطوبت رسانی کرده و از صابونهای خشن برای شستن آن استفاده نکنید.
• حداقل هفتهای یکبار با ماسکهای مختلف به پوست صورتتان رسیدگی کنید.
• هفتهای ۱ مرتبه پوستتان را با لایه بردارهای روغنی لایه برداری کنید.